Mašina za rezanje Razvoj povećanja

(0.1mm ~ 0.3mm); rez bez mehaničkog naprezanja, mašina za rezanje bez posmaka; visoka preciznost obrada (rezanje), rezni rub je mali, prorez je uski (0.1mm ~ 0.3mm), ne može se oštetiti, ne ošteti površinu materijala; NC programiranje, može se obraditi proizvoljno plan, možete formatirati veliki cijeli odbora rezanje, nema potrebe za otvaranje plijesni, ekonomičan i štedi vrijeme, stroj za rezanje laserski može izrezati puno metalnih materijala, nehrđajući čelik, ugljični čelik, legirani čelik, gvožđe, bakar, aluminijum i drugi metalni materijali.

Oprema za lasersko rezanje se obično koristi u konstrukciji gantrijskog tipa, konzolnog, srednjeg obrnutog snopa. Ali s aplikacijama za lasersku obradu na velike brzine, stroj za rezanje velike brzine, visoka stabilnost razvojnih zahtjeva i razvoj tehnologije kontrole, konstrukcija portala sa svojim jedinstvenim strukturnim prednostima da postanu svjetski mainstream modeli, ali i mnogi poznati brand mašina za lasersko rezanje Tip konstrukcije koji koristi proizvođač.

Oprema za rezanje laserskog lasera u aplikacijama za rezanje metalne ploče, u poređenju sa tradicionalnim aparatom za rezanje CO2, promjena je izvan optičke putanje, rezna glava za rezanje, pomoćni plin. Laser se može prenositi izravno na glavu za rezanje kroz optička vlakna, optički put je stabilan i pouzdan kako bi se osigurala dosljednost cijelog rezanja okvira, a stroj ne treba izvan optičke putanje da zaštiti plin, neće biti opremljeni kompresorom zraka i drugim sistemom obrade; laserski rezanje glave nakon kolimacija, fokusiranje obično može biti konfiguriran žarišne duljine 125mm ili 200mm fokusiranje ogledalo, fokusiranje leća i mlaznica bi trebao biti opremljen sa zaštitnim lećama kako bi se spriječilo fokus zrcalo od kontaminacije; Mašina za rezanje vlakna laserski ima dobar fokusni učinak, kratak fokus, uska širina rezanja (do 0.1mm), veća brzina, pogodna za brzo rezanje tanke ploče.

CNC alatni strojevi koji se obično koriste u više linearnih pogonskih kugličnih vijaka, stalak i zupčanik, linearni motor. Kuglični vijak se obično koristi u CNC alatnim strojevima s malim brojem obrtaja male brzine; zupčanik rack se široko koristi za postizanje velike brzine, velikih putovanja; linearni motor koji se koristi u velikoj brzini, stroj za rezanje, veliko ubrzanje, posebna struktura CNC alatnih strojeva. Pored toga, zupčanik i zupčanik su podijeljeni u dvije vrste ravnih i spiralnih zuba. Spiralni zubi u odnosu na ravne zube, površina veže, pogon i zupčanik će biti stabilniji.

Gantry-type struktura laserskog rezanje stroj ima dva oblika kretanja, jedan je za pomicanje gantry kreće, ali stol fiksne, drugi je portalni fiksne i stol za kretanje. Za velike formate, velike brzine i visoke performanse laserski stroj za rezanje, obično koristeći prvi oblik, stroj za rezanje, jer stol s obradkom kretanje nije pogodan za velike brzine i debeli rezanje ploča. Bilateralni pogon osigurava balansiranje snopa i snop zraka. A neki proizvođači laserskog rezanja koriste portalni unilateralni pogon, servo motor instaliran u portalni gredu jedan kraj, stroj za rezanje, a zatim kroz dugu osovinu će voziti na drugi kraj, kako bi se postigla dvostruka brzina zupčanika, jedan servo motorni pogon. Jednostrani pogon čini snopove na oba kraja asimetrije sile, utječući na točnost sinkronizacije, smanjujući dinamičke performanse strojeva