Mašina za sečenje treba da obrati pažnju i reši sedam glavnih problema

Prvo, delovi opreme obrađuju kvalitet i preciznost montiranja

Ograničeno tehničkim nivoom proizvodnje mašina za domaćinstvo, Mašina za rezanje, mnoštvo dijelova grube obrade. Na primjer, mehanizam sa prekidima i glavni pogonski sistem i lanac između tačnosti usklađivanja i proizvodnje direktno utiču na brzinu mašine, ako tačnost sklopa utječe na tačnost sječenja i izaziva buku. Još jedan primjer je mehanizam za pritisak na komolcu i pokretna platforma za određivanje praznine je nerazumna, prouzrokovati vibracije, utjecati na brzinu i tačnost.

Drugo, povremene institucije, lanci i hranjenje zuba

Mašina za sečenje s namotavanjem, koja koristi jednak mehanizam za indeksiranje, oblik kamere je razumljiv, ključ. Tvrdoća lanca do umjerene, suviše čvrste ili suviše opuštene utječe na tačnost sječenja. Mašina za rezanje pod pritiskom sa ravnim pritiskom za hranjenje papira je uglavnom čvrsta, ali kod brzog kretanja i dalje je lako deformirati, inercija u slučaju nužde. Dobri zubi visoke tvrdoće i lagane težine, ugao i pritisak veličine umerenog.

Treće, prenosni sistem

Trenutni pogon glavnog pogona pogonjen motorom i pištoljem. Crvene zupčanike su uglavnom heličasti zupci, treba napomenuti da kada je crveni točak i puž brzina u podkolku, zubi i zubi između veličine senzora su prikladni. Reakcija je prevelika, crvena brzina nije glatka; Reakcija je premala, nije pogodna za protok maziva. Postoji iracionalan ugao pritiska koji će uticati na glatkoću prenosa.

Četiri, verzija za rezanje, nož za rezanje i guma

Ova tri su osnovni delovi za sečenje, oni su direktno povezani sa kvalitetom rezanja. Ploča zahteva ujednačenu gustinu, laganu težinu, visoku tvrdoću, dobru fleksibilnost, jednostavnu obradu, glatku, jaku, liniju noža ugrađenu nakon stabilnosti i može se zamijeniti nekoliko puta. Nož oštrice do oštre, visina noža i veliki nož savijanja malih. Tvrdoća gumene trake treba da bude umerena, ne može stegnuti ivicu noža, niti elastičnost nije dovoljna.

Peto, brzina prenosa i mehanizam pozicioniranja

U ovom trenutku, najčešće korišćena metoda je kontinuirano hranjenje, odnosno prednji i zadnji deo papira se uvek preklapaju. Ova metoda je glatka, brza, ali brzo pomeranje papira o pozicioniranju predregulacije ima veliki uticaj, dok papir nakon sile neprekidno kopira ili odbija, što dovodi do pozicioniranja nije dozvoljeno. Idealna mašina za sečenje rezanja bi trebalo da obezbedi da brzina rezanja ujedno istovremeno bude što je moguće niža na papiru.

Šest, lanac vodiča

Uloga vodiča šine u pozicioniranju i kontroli lanca. Debljina vodilice treba biti pogodna i može biti ugrađena u lanac. Rastojanje između gornjih i donjih šina mora da obezbedi da se lanac preko glatkog, premalenog radi povećanja otpornosti prenosa; Preveliki lanac koji je lako pobijediti. Putanja vodilice i dužine lanca takođe imaju određeni uticaj na performanse mašine.

Sedam, institucije pritiska

Najvažniji uređaj mašine za rezanje je mehanizam pritiska. Trenutno je najčešći mehanizam dvostrukog lonca, ručica se rotira nedelju dana, tako da aktivna platforma dva puta postiže najvišu graničnu poziciju. Da bi se obezbedio kvalitet rezanja, cela platforma bi trebalo da bude prisiljena čak i kada je pod pritiskom. Dakle, radna površina gornje i donje platforme mora biti paralelna. Ako je dizajn nerazuman, izazvatiće neujednačen pritisak, prazno putovanje je preveliko.