Razvojni trend kontrole štednje energije za hidrauličnu mašinu za sečenje

Trend razvoja kontrole štednje energije za hidrauličnu mašinu za rezanje.

U oblasti hidraulične mašine za sečenje rezanja, svrha kontrole štednje energije nije samo poboljšanje efikasnosti goriva, već i postizanje serije efekata koji smanjuju troškove korištenja. Prema podacima, skoro 40% neuspjeha inženjerske mašine dolazi iz hidrauličnog sistema, a oko 15% greške dolazi od motora. Tehnologija štednje energije može poboljšati odnos korišćenja energije motora, smanjiti gubitak hidrauličkog sistema, sistem napajanja i učitati potrebnu snagu kako bi se bolje uskladio, smanjio intenzitet rada motora i hidrauličkih komponenti, poboljšao pouzdanost opreme u upotrebi.

Od razvoja domaćeg i inostranog razvoja, kontrola hidrauličnog uređaja za sečenje sa uštedom energije ima sledeće trendove:

1) proporcionalna kontrola elektrohidravlične kontrole odnosa primenjena je na inženjerske mašine od ranih osamdesetih godina prošlog veka, i široko se koristi u hidrauličkim mašinama za rezanje. Elektro-hidraulička proporcionalna tehnologija koja se koristi u inženjerskim mašinama, mogla bi spasiti kompleksnu, veliku hidrauličku liniju prenosa signala, hidrauličke parametre prenosa signala struje, ne samo da bi mogla ubrzati sistemski odziv i učiniti čitavu hidrauličnu kontrolu rada sistema za kretanje rezanja praktičnije i fleksibilnije. Nakon ulaska u 90 s, razvojem računarske tehnologije, elektro-hidraulička proporcionalna kontrola dalje "inteligentna", elektro-hidraulična proporcionalna pumpa i primena proporcionalnog ventila raste, pa se tako pojavljuje "inteligentna hidraulička mašina za rezanje kose". Pre svega u sledećim aspektima: računari mogu da prate automatsko praćenje hidrauličnog sistema i parametre rada dizel motora, kao što su pritisak, brzina rotacije dizel motora, u skladu sa ovim parametrima i može automatski kontrolisati čitavo hidraulično rezanje Pomični sistem radi u visokoj efikasnosti i štedi energiju.Pored toga, može da završi neke poluautomatske operacije, kao što su ravno, nagib itd., Kako bi se smanjio stepen stručnosti vozača, ali se kvalitet rada može značajno popraviti Treće, dijagnoza greške može se napraviti u skladu sa utvrđenim radnim parametrima kako bi se olakšalo održavanje hidrauličkog dijametra Ing mašina. Performanse mašine za sečenje hidraulične mašine za rezanje su znatno poboljšane.

2) kontrola električnog raspršivanja dizel motora u tradicionalnom mehaničkom regulisanju brzine dizel motora, na cirkulaciono ulje pumpe za ubrizgavanje goriva i na početni ugao ubrizgavanja ulja utiče brzina rotacije, što čini učinak dizel motora Teško se dodatno poboljšati. Nakon primene na kontrolu efi-a dizel motora, može se ubrzati ciklus ulja i ulje za ubrizgavanje goriva. Ugao više ne utiče na brzinu rotacije, što omogućava hidrauličnom mašineriji za rezanje u najboljem stanju i ubrzava brzinu odziva. Razvoj regulatora dizelskih električnih prskanja važan je dio za poboljšanje energetske efikasnosti mašine za rezanje hidraulike.

3) kontrola senzora opterećenja nastaviće da razvija kontrolu senzora opterećenja od sedamdesetih godina prošlog veka, a proizvođači hidrauličnih komponenti inženjerskih mašina pokrenuli su niz srodnih proizvoda. Sistem ima dobru energetsku efikasnost i manevarnost, a čak i nekvalifikovani vozači mogu brzo da se prilagode. Proporcionalni ventil za distribuciju dodatno unapređuje tehnologiju zazoravanja opterećenja u primeni hidrauličnog uređaja za rezanje kose, čineći manevarsku sposobnost da poboljša hidrauličnu mašinu za rezanje, rešava zapadne zemlje zbog nedostatka kvalifikovanog vozača. Zbog toga će se potražnja kontrole senzora opterećenja hidrauličke mašine za rezanje u razvijenim zemljama dodatno povećati.

4) šest višesmernih ventila nastavlja da postoji Iako četvorosmerni sistem za senzor opterećenja može da obezbedi tačan rad, ali sve situacije ne zahtevaju tačan rad, a kvalifikovani vozači mogu koristiti i hidrauličnu mašinu za rezanje sile koja vrši opterećenje za potpunu tačnost rada. Što je još važnije, visoka cijena sistema senzora opterećenja ograničava njegovu primjenu u zemljama u razvoju. Trenutno, mnogi od svetski poznatih proizvođača mašina za sečenje hidrauličnih mašina za rezanje, njihovi proizvodi koriste i četvorosmernu kontrolu ventila sa hidrauličnom mašinom za sagorevanje hidraulike, koriste šest hidrauličkih sistema ventila kao što su protok pozitivni i negativni protok Hidraulike Mašina za sečenje. Zrele tehnike proizvodnje i niskih cena omogućit će šestosmerni višekanalni ventil da nastavi sa radom.

5) da dodatno poboljša kontrolu ventila i kontrolu uštede energije u šest generalnih višesmernih ventila u hidrauličnom sistemu, još uvijek se mogu poboljšati mnoga mesta, kao što je manevarnost, ušteda energije, budući da je fabrika mašine za rezanje U studiji u inostranstvu.

6) višefunkcionalna kombinacija za poboljšanje performansi hidrauličke mašine za rezanje kose, kombinacija različitih mera za uštedu energije će biti opsežnija. U prethodnom sistemu, hidraulična pumpa je integrisana sa puno funkcija, ali zbog ograničenja različitih uslova, ne više od tri. Kao što je prikazano na slici 14 hidrauličke pumpe, integrirani prekid pritiska, kontrola protoka i funkcija ograničenja snage, trenutno je na tržištu relativno popularan i sve vrste hidrauličnih pumpi, a takođe ima i razne funkcije. Sa razvojem hidrauličke tehnologije moguće je integrirati više funkcija na pumpu.

7) kontrola varijabilnih parametara kako bi se bolje prilagodili svim vrstama zahtjeva za opterećivanje hidrauličnog malog reznog alata, u slučajevima dinamičkog sistema nekih komponenti interne kontrole više neće biti postavljeni parametri fiksne vrijednosti, već mogu raditi sa hidrauličnom mašinom za rezanje Specifična situacija i promene. Na primer, u proizvodnji EX serije Hitachi građevinske mašine Hydraulic Die Cutting Machine, diferencijalni pritisak kompenzator pritiska može da se promeni u skladu sa radnim uslovom, poboljšava prilagodljivost rada Hidrauličnog uređaja za rezanje kose. Može se predvidjeti da u budućem elektroenergetskom sistemu Hydraulic Die Cutting Machine mogu se podesiti više kontrolnih parametara, čime se Hydraulic Die Cutting Machine čini efikasnijim i lakšim za rad.

8) pumpa - kontrola usklađivanja motora će dalje biti "inteligentna" pomoću tehnologije računarske kontrole, kontrola usklađivanja pumpe i motora će dalje ostvariti "inteligentni", kombinacija između njih će biti bliže, da bi se ostvarila integracija kontrole . U ovoj kontroli, regulator može, prema promeni uslova rada, automatski prilagoditi hidrauličnu pumpu i motor, garantovanu izlaznu potrebu za radom, ostvariti najmanju potrošnju goriva.

company.jpg